• +31612970504
  • info@yourright-foundation.org

Yourright Foundation

Hoe het allemaal begon
In 2015 gingen Nicole en Branko voor 2 maanden naar Tanzania. Enerzijds om een mooie reis te maken en anderzijds om vrijwilligerswerk te doen in Dar es Salaam. Dit vrijwilligerswerk met straatkinderen en kinderen uit de achterstandswijk SalaSala en de contacten met Mokicco heeft hen beide aangegrepen. Zodanig dat zij bij terugkomst in Nederland deze activiteiten financieel gingen ondersteunen.
In 2018 wilde Nicole weten of de trainingen die zij gegeven had nog steeds navolging kreeg. En dus ging zij in februari weer naar Tanzania. Daar werd zij aangenaam verrast door de impact die ons eerdere bezoek had gehad. Enthousiast met verhalen kwam zij terug op haar werk in de zorg. Zij besprak dit met collega Monique die aangaf ook wel eens mee te willen naar Tanzania voor ondersteuning en training. Een cliënt die dit hoorde wilde toen ook mee en dit zette ons aan het denken. Kunnen we met cliënten met een beperking vrijwilligerswerk in Tanzania doen? Waarom niet dachten we toen.
In september 2018 hebben we dit een officieel karakter gegeven: Yourright Foundation was geboren.

Yourright Foundation is een Nederlandse Stichting die mensen met een beperking in staat stelt om als trainer onder deskundige begeleiding vrijwilligerswerk, in onder andere Tanzania, te doen.
In Nederland werken mensen met een beperking vaak in dagbesteding. Hier benutten zij hun vaardigheden om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Deze vaardigheden kunnen kinderen wereldwijd, maar primair in Tanzania, een voorsprong geven op het gebied van zelfredzaamheid. Hierdoor leren de kinderen een vaardigheid en de mensen met een beperking krijgen de mogelijkheid te ervaren hoe het is om internationaal vrijwilligerswerk te doen. Wij begeleiden deze trainers in het traject er naartoe en ter plaatse.

Ter plaatse hanteren we een no-nonsense, redelijk zakelijke, benadering van ondersteuning: de gemeenschappen en individuen die we ondersteunen worden beschouwd als ‘zakelijke’ partners en mede-investeerders en we behandelen ze als zodanig. We ontwikkelen en begeleiden resultaatgerichte programma’s van zelfredzaamheid zodat een gemeenschap op langere termijn bereid en in staat is om in hun eigen onderhoud te voorzien.
In overleg met plaatselijke initiatieven bepalen we welke initiatieven we ondersteunen zodat men uiteindelijk zelf verantwoordelijk is.