Berichten van Mokicco ontvangen wij van Carl-Erik en plaatsen wij hier om je op de hoogte te houden van hun ontwikkelingen.

Vooral in april maar ook in mei viel hier veel regen in Tanzania. Het was de regenperiode maar meer dan regenperiode – dag na dag, veel regen. Ook in ons huis begon het water binnen te komen via de grond. Maar dat was niets om op te noemen toen we hoorden wat er gebeurde met arme mensen in hun lemen huizen. Om elke ochtend water op de vloer te vinden. Stel je voor dat je wakker wordt en als eerste van de nieuwe dag in klei glijdt. Van hier en daar kwamen alarmbellen over huizen die door regen bijna naar beneden vielen.

Dus we bouwen en we bouwen en we bouwen huizen voor arme mensen, meestal weduwen met kleinkinderen – vorige week was ons 32e huis voltooid.
De kosten voor het bouwen van een huis met twee kamers bedraagt slechts ca. 1.500 USD: – dus met 32 ​​huizen hebben we tot nu toe voor ongeveer 50.000 USD opgebouwd. Maar Overa en ik denken zo: de huizen zullen daar blijven staan ​​- langer dan ons eigen leven. De huizen verkondigen voor nieuwe generaties over wat christelijk maatschappelijk werk kan doen. We hebben ook geld uitgedeeld aan microprojekts – start een kleine winkel, koop een geit enz. . Maar daar merken we dat meer dan de helft van deze projecten nooit slaagt. Men kan geld krijgen om bijv. een varken te kopen, maar daarna heb je geen geld om voedsel te krijgen voor het varken, dat mager wordt en later geslacht moet worden. Dit is niet succesvol. Dus naar onze mening vinden wij huizen bouwen belangrijker en reëler.

Vorige week kregen wij een nieuwe alarmoproep van een familie die in de buitenwijken van de stad Moshi woont. De familie van vijf personen woont in twee gehuurde kamers, waar het in feite een reëel gevaar is dat er ’s nachts een muur over hen heen valt en hen misschien dood. Je kunt dit op de foto zien. Ze willen nu hun eigen huis op een andere plek bouwen en ze hebben ons gevraagd hen daarbij te helpen.

Sinds 2006 werken wij in MOKICCO en hebben inmiddels de volgende hoofdlijnen om aan te werken.
Voor MOKICCO zal het toekomstige hoofdwerk zijn:
1. De gezinswoningen – om weeskinderen een nieuw, goed leven te geven.
2. Kleuterschool (vandaag hebben we er twee).
3. Voedsel uitdelen op scholen (vandaag in één school, vanaf 1 juli in drie scholen).
4. Huizen voor armen en zieken, overwegend weduwen.

We zijn zo soepel, zo blij met wat we doen. Die vreugde en geluk willen we graag delen met jullie goede en trouwe vrienden. Er liggen goede tijden in het verschiet!

Carl-Erik

This post is also available in: Engels